Høstens tid!

Nå værer det seg en ny årstid for oss alle, nemlig høsten.  Høsten blir ofte assosiert med lavere temperaturer og  gul / oransje blader som blåser fritt i luften. Denne tradisjonelle årstiden kommer hvert år i månedene september, oktober og november og mange mener dette som den fineste tiden på året. 

Høsten kan for oss alle gi fine opplevelser og muligheter som vi ikke har hatt tidligere. Norge har en fantastisk natur som vi alle burde oppleve på denne tiden av året. Fargene som finner seg i naturen, den kalde og friske brisen og forhåpentligvis det fine vært som gjør opplevelsene helt utrolig. 

For mange kan dette være første høsten de opplever i Bergen. Bergen har mange fantastiske turer og steder man kan oppleve, dette gjelder ikke bare høsten men alle årstidene. Vi kunne gjerne skrevet om alle de syv fjellene i Bergen, men vi har valgt å fokusere på en tur som går fra Ulriken til Fløyen (Over vidden). Dette er en veldig populær tur som er mellom 12-15 km som tar rundt 5-6 timer å gå.  

Over vidden starter fra Montana (Buss nr 12) i Bergen, her går man opp til Ulriken. På toppen av Ulriken får man en fantastisk utsikt over Bergen. Turstien mellom Ulriken og Fløyen er godt merket, skiltet og et godt terreng å gå i. Over vidden får man en veldig fin opplevelse, mye natur og fine utsikter hele veien. 

Dette anbefales veldig til studenter som har en krevende hverdag. Ta deg en skolefri dag og gjør noe annerledes. Dropp oppgaver, undervisning og stress. Med en slik tur vil man få masse godt igjen av, glede og kanskje motivasjonen man trenger på skolen. 

Tips: Bruk gode sko som tåler vann, ha med litt ekstra klær (kan være kald vind på toppen), husk matpakke (lang tur, bruker mye energi) og hvis dere har, ta med dere staver. Dette hjelper hvis man har problemer med knær, har kanskje dårlig balanse og at enkelte steder kan være litt vanskelig å gå. 

Husk også at vi er inne i en vanskelig tid, der en pandemi herjer. Husker dermed å følge smittevernregler. Hold avstand til andre, unngå å snakk med for mange fremmede på turen og følg smittevernregler hvis du må ta kollektivtransport 

Det kan også være godt å kunne fjellvettreglene. «Det er ingen skam å snu» 

God tur!

Follow by Email
Instagram