Opplev hemsedal

Vinteren tar innpå og snøen begynner å legge seg på fjelltoppene i Hemsedal. Snøkanonene produserer for fullt og man kan begynne å planlegge en helgetur til skiparadiset Hemsedal.

Hemsedal tilbyr en rekke utendørsaktiviteter på både sommer og vinterstid. På sommeren har du muligheten til å ta zipline over Rjukandefossen! Denne er nesten 100 meter lang og du får til og med ta to turer over de fantastiske omgivelsene.

Siden snøen ikke har lagt seg helt enda er det fortsatt gode muligheter for tur i fjell og mark. Mektige Skogshorn er en fjelltopp på 1728 m.o.h som er vanskelig å gå glipp av. Den er synlig på lang avstand med sin markante og bratte fjellside mot sør. Med nyrestaurert sti med solide steintrapper opp første halvdel av turen, vil de aller fleste oppleve dette som en overkommelig tur. Du må beregne omtrent 4,5 time på hele turen.

Norges nest største skisenter med 53 bakker 21 heiser byr på spennende skikjøring i alle aldersgrupper. Dette er Hemsedal sin største attraksjon og anbefales på det sterkeste å testes ut. Om alpint eller snowboard ikke er helt din greie, finnes det massevis av langrennsløyper rundt omkring. Gravset ses på som det største utfartsstedet for langrenn med belyste løyper fra 0,75-5 km, med muligheter for lengre turer. Det finnes også en kafé med ferske boller og varm kaffe etter en koselig tur. 

 Bor du i Bergen eller Oslo er transportmulighetene gode. Tog kan du ta til Gol, for å så ta buss inn til Hemsedal sentrum. Togbilletten koster 389,- for studenter og bussen fra Gol til Hemsedal koster en hundrelapp. Det er flere overnattingsmuligheter på Hemsedal. Ønsker du å bo nærliggende sentrum eller i skianlegget kan du besøke Hemsedal sin hjemmeside. Det er også muligheter utenfor sentrum med et litt vennligere budsjett, da kan du sjekke ut Airbnb.

Follow by Email
Instagram